Elon Mask та ще декілька дослідників просять зупинити розробку AI

Декілька відомих дослідників у галузі штучного інтелекту, а також скандально відомий Elon Mask, підписали відкрите звернення, у якому закликають лабораторії по розробці ШІ зупинити розробку систем на 6 місяців. У листі, опублікованому неприбутковою організацією Future of Life Institute, зазначається, що лабораторії зараз знаходяться в “гонитві” за створенням і впровадженням систем ШІ, які “ніхто, навіть їх творці, не можуть зрозуміти, передбачити або надійно контролювати”.

Із цієї метою автори листа закликають лабораторії штучного інтелекту негайно призупинити розробку систем штучного інтелекту які потужніші за GPT-4, щонайменше на 6 місяців. Якщо така пауза не може бути негайно введена, уряди мають втручатися та встановлювати мораторій.

Ймовірно, лист не матиме значного впливу на процес досліджень штучного інтелекту.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше