Bluesky – альтернатива Twitter

bluesky

Bluesky, альтернатива Twitter, підтримана співзасновником та генеральним директором Twitter Джеком Дорсі, потрапила до App Store, і до неї отримують доступ все більше тестерів. Хоча додаток зараз доступний лише за запрошеннями у форматі бета-версії, його поява в App Store свідчить про те, що відкритий запуск може відбутися зовсім скоро.

Ми мало що чули про Bluesky з жовтня 2022 року, коли команда, що стоїть за проектом, опублікувала оновлення на блозі Bluesky, розповідаючи про новий “соціальний протокол”. Протокол на якому працює новий додаток, також названий Bluesky.

AT (спочатку названий ADX або “Authenticated Transfer Protocol”) є основним зусиллям Bluesky, тоді як мобільний додаток Bluesky демонструє протокол у дії. Зразок протоколу ActivityPub використовується в Mastodon, та надає можливість створення децентралізованої соціальної мережі.

Децентралізовані мережі набирають обертів після того, як Маск придбав Twitter. Технологічні компанії також проявляють інтерес або принаймні обговорюють можливість використання стандарту ActivityPub. Зокрема Flipboard, який оголосив про свої плани, а також Medium, Tumblr і, можливо, Flickr.

А ви чекаєте на нову мікроблогінгову соціальну мережу?

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини