Microsoft зупинила безкоштовну підтримку емуляторів

Series X/S

Microsoft припинила підтримку емуляції класичних ігор на Xbox Series X/S з 6 квітня. Невелика, але пристрасна спільнота любителів ретро-ігор та індивідуальних домашніх розробників виступають проти цього рішення. Вони закликають виробника консолі змінити курс і полегшити легальну емуляцію, навіть якщо це означає потенційне протистояння з конкурентами, такими як Sony та Nintendo.

Xbox Series X/S є єдиною серед консолей, які дозволяють користувачам легко емулювати старі ігри. У 2020 році власники консолей виявили можливість встановлювати емулятори, які могли програвати класичні ігри PlayStation 2 та GameCube на цій консолі.

Це все ще можливо з платним доступом в режимі розробника ігор для консолі, але тепер Microsoft обмежила цю функцію у стандартному режимі. Там, де раніше користувачі могли завантажувати та запускати емулятори для десятків старих консолей, тепер вони отримують код помилки, який повідомляє, що такі програми порушують політику магазину Microsoft.

А ви граєте в старі ігри? А може розробляєте щось цікаве вдома?

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro

З’явився новий рендер PlayStation 5 Pro

В мережі з’явився новий рендер PlayStation 5 Pro, створений на основі витоку, що дозволяє поглянути на можливий дизайн нової консолі. Хоча офіційного анонсу ще не було, очікується, що PS5 Pro представить підвищену продуктивність та підтримку нових технологій.
Детальніше