Canon думає про партнерство з виробниками смартфонів

canon

Неминучість змін на ринку фотокамер стає очевидною з кожним роком. Раніше масовий продукт у вигляді цифрових камер був приоритетом для виробників, але тепер ми спостерігаємо стрімкий рух в бік спеціалізованих і високодохідних моделей, таких як Sony A1 та Fujifilm GFX100s. Це зумовлено, зокрема, розвитком смартфонів, які щороку все більше впливають на ситуацію на ринку, змушуючи виробників фотокамер шукати альтернативні джерела прибутку, а інколи й стратегії виживання.

Одним із шляхів виживання на ринку може стати співпраця з виробниками смартфонів. З цієї точки зору стає зрозумілим появу логотипів Hasselblad і Leica на сучасних смартфонах. Ця стратегія несе переваги для обох сторін: смартфони отримують додаткову увагу від преси та споживачів, а фотобренди – додатковий прибуток. Важливо лише контролювати, щоб брендовий логотип не з’являвся на продуктах, які можуть пошкодити репутацію бренду.

Вже були чутки про переговори Olympus з Samsung, але тоді ця ситуація не призвела до якихось конкретних результатів. Останнім часом з’явилася інформація про те, що керівники Canon також розглядають можливість співпраці з виробниками смартфонів. Поки що немає жодної конкретики, але за чутками, серед потенційних партнерів – Nokia і HTC.

Якщо ці чутки виявляться правдою, це може стати показовим прикладом для інших виробників. Здається, що Canon розуміє необхідність адаптації до змін на ринку і готується до цього завчасно. Ця компанія має достатньо диверсифікований бізнес, щоб не бути повністю залежною від продажу фотообладнання, а по продажам регулярно конкурує за перше місце з Sony. Цікаво спостерігати, як відреагує Nikon, який зараз перебуває в значно складнішій ситуації.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини