Apple заборонила використання ChatGPT

apple  chatgpt

Компанія Apple, відома своєю строгістю щодо конфіденційності і захисту даних, останнім часом заборонила деяким своїм співробітникам використовувати чат-бота ChatGPT для вирішення робочих завдань, відповідно до звітів The Wall Street Journal. Очевидно, це крок прийнятий в рамках боротьби проти потенційних витоків конфіденційної інформації.

Інформація вказує, що обмеження встановлені не тільки на використання ChatGPT, а й на використання інших схожих інструментів, що базуються на штучному інтелекті. Зокрема, згідно з звітом, Apple також не рекомендує своїм співробітникам використовувати Copilot(генератор коду від GitHub).

Одночасно з цим, відомо, що Apple активно працює над розробкою власного штучного інтелекту, функціональність якого, як очікується, буде подібна до ChatGPT. Компанія не надавала офіційних коментарів на цю інформацію.

Ці заяви The Wall Street Journal мають певну переконливість, враховуючи недавню активність Apple в галузі генеративного штучного інтелекту. Як повідомляє TechCrunch, Apple останнім часом активно розміщує вакансії, пов’язані з генеративним штучним інтелектом: лише з кінця квітня компанія опублікувала більше десяти таких вакансій.

Цікаво, що Apple не є першою технологічною компанією, яка забороняє використання ChatGPT і одночасно працює над аналогічним сервісом. Самсунг, наприклад, вчинила подібним чином, коли стало відомо, що внутрішні дані компанії могли потрапити в базу ChatGPT.

Таким чином, ці дії компанії Apple свідчать про посилення її заходів щодо захисту конфіденційної інформації, а також про активне включення в галузь генеративного штучного інтелекту.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше