Стартап GoChess – найсучасніша шахова дошка


Ізраїльський стартап Particula, який спеціалізується на розробці електронних ігор, вже встиг здивувати світ своїм новим продуктом – “розумною” шахматною дошкою GoChess. Ця унікальна інновація дозволяє змагатися з віддаленими суперниками або із штучним інтелектом.

На перший погляд, GoChess – це звичайна шахматна дошка з традиційно розташованими фігурами. Але коли дивишся ближче, з’ясовується, що це високотехнологічний продукт з унікальною електронною наповненістю. Після активації ця шахматна дошка перетворюється на розумний роботизований гаджет.

GoChess

Щоб розпочати гру, користувачу потрібно підключити спеціальний додаток за допомогою Bluetooth. Після того, як з’єднання з віддаленим партнером, зареєстрованим на одній з онлайн-платформ шахів, буде встановлено, можна робити перший хід. При цьому Particula пропонує кілька можливостей для подальшого розвитку подій.

GoChess

У першому випадку, відповідаючи на зроблений вами хід, віддалений партнер перемістить свою фігуру за допомогою мініатюрного колісного магнітного робота, розташованого під дошкою. Користувач також може використовувати комп’ютерну клавіатуру, шахматну дошку на екрані, а навіть голосові команди для виконання ходів.

Для новачків у світі шахів, GoChess пропонує корисні підказки. Наприклад, взявши фігуру в руки перед тим, як зробити наступний хід, гравець може побачити кілька можливих варіантів ходів, які позначені на дошці світлодіодним підсвічуванням у вигляді кольорових кружечків. Червоні кружечки означають, що фігуру “з’їдять”, фіолетові – свідчать про невиправданий ризик, а зелений – вказує на оптимальний варіант ходу. Крім того, можна випробувати свої сили в грі проти штучного інтелекту з 32 рівнями складності. Всі зіграні партиї та їх результати зберігаються в пам’яті пристрою.

Навіть сьогодні можна зробити замовлення на придбання GoChess на Kickstarter, внісши $300.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше