Адвоката з Нью-Йорку підставив ChatGPT

ChatGPT

В останні місяці хайп навколо штучного інтелекту досяг небувалих висот, і багато людей побоюються, що програми, як ChatGPT, одного дня позбавлять їх роботи. Для одного адвоката з Нью-Йорка цей кошмар може стати реальністю швидше, ніж він очікував, але не з тих причин, які ви могли би подумати. Як повідомляє The New York Times, адвокат Стівен Шварц з адвокатської фірми Levidow, Levidow and Oberman нещодавно звернувся до чатбота OpenAI за допомогою у написанні юридичного обґрунтування, що, очікувано, призвело до катастрофічних результатів.

Фірма Шварца подала позов проти колумбійської авіакомпанії Avianca від імені Роберто Мати, який стверджує, що отримав травми під час польоту до міжнародного аеропорту імені Джона Ф. Кеннеді в Нью-Йорку. Коли авіакомпанія недавно просила федерального суддю відхилити справу, адвокати Мати подали 10-сторінкове обґрунтування, в якому аргументували, чому позов повинен продовжуватися. Документ цитував більше десятка судових рішень, включаючи “Varghese v. China Southern Airlines,” “Martinez v. Delta Airlines” та “Miller v. United Airlines”. На жаль, для всіх учасників, ніхто, хто читав це обґрунтування, не зміг знайти жодного з судових рішень, на які посилалися адвокати Мати. Чому? Тому що ChatGPT вигадав всі ці рішення 🙂

Шварц заявив, що він використовував чатбот для “доповнення” свого дослідження справи. Шварц написав, що він “не знає про можливість того, що ChatGPT може бути неправдивим”. Він навіть поділився знімками екрану, на яких видно, що він питав ChatGPT, чи є справи, на які він посилався, реальними. Програма відповіла, що вони реальні, заявивши, що рішення можна знайти в “авторитетних юридичних базах даних”, включаючи Westlaw та LexisNexis.

Шварц заявив, що він “глибоко шкодує” про використання ChatGPT “і ніколи більше не буде це робити у майбутньому без абсолютної перевірки його автентичності”. Чи матиме він ще шанс написати юридичне обґрунтування – питання відкрите.

Суддя, який веде справу, призначив слухання на 8 червня, щоб обговорити можливі санкції за “безпрецедентну обставину”, створену діями Шварца.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше