“Daam” – небезпечний вірус для Android з Індії

Як повідомляють ЗМІ Індії, мобільні телефони охопив вірус “Daam”, це означає що є ризики появи його і в Україні. Як тільки вірус “Daam” інфікує Android-телефон, він намагається обійти безпеку пристрою.

Вірус “Daam” може зламати записи телефонних розмов, контакти, отримати доступ до камери, а навіть змінити паролі пристроїв. Крім того, він може робити знімки екрана, красти текстові повідомлення (SMS), завантажувати та вивантажувати файли, а також передавати вкрадені дані на сервер управління та контролю.

Агентство кібербезпеки радить утримуватися від відвідування ненадійних веб-сайтів або переходів на підозрілі посилання. Рекомендується тримати ваше антивірусне програмне забезпечення оновленим. У рекомендаціях також сказано про необхідність бути обережними з підозрілими SMS-повідомленнями.

Нарешті, користувачам рекомендується бути особливо обережними при роботі з скороченими URL-адресами, такими як ті, що містять гіперпосилання “bitly” або “tinyurl”. Ці URL-адреси можуть бути перенаправлені на шкідливі веб-сайти.

Дотримання цих заходів безпеки може допомогти захистити ваш Android-телефон від шкідливого ПЗ “Daam” та інших подібних загроз, забезпечуючи безпеку вашої особистої інформації та пристрою.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини