Twitter можуть заблокувати в ЄС

Twitter

Twitter може зіткнутися з серйозною загрозою заборони на території Євросоюзу, якщо соціальна мережа не адаптується до нових вимог ЄС щодо боротьби з дезінформацією на цифрових платформах, які набирають чинності 25 серпня. Про це в ефірі радіостанції France Info заявив міністр цифрового переходу та телекомунікацій Франції Жан-Ноель Барро.

Міністр підкреслив, що Twitter “відіграє важливу роль у суспільних дебатах”, але “дезінформація є однією з загроз для нашої демократії”. Жан-Ноель Барро висловив своє бажання, щоб Twitter відповідав цим європейським правилам до 25 серпня, інакше, як він заявив, соціальна мережа може бути змушена покинути Європу. “Ми не можемо ризикувати тим, що це вплине на наші публічні дебати”, – підкреслив він.

Єврокомісар Тьєррі Бретон 27 травня повідомив, що Twitter вийшов з добровільної угоди з ЄС щодо боротьби з онлайн-дезінформацією. Проте, як підкреслив політик, обов’язки Twitter залишаються.

Нові правила ЄС, які набирають чинності 25 серпня, прийняті з метою “змусити платформи боротися з дезінформацією”. Закон передбачає, зокрема, “обов’язок видаляти незаконний контент” і “заборону реклами, орієнтованої на неповнолітніх”. Окрім того, платформам буде необхідно збільшити прозрачність та надавати звітність про модерацію контенту.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше