Oppo представив свою AR гарнітуру

Oppo MR Glass

Китайський технологічний велетень Oppo вперше представив на ринку свої гарнітури змішаної реальності. Презентація нового продукту відбулася на міжнародній виставці Augmented World Expo (AWE) 2023, що проходила у Каліфорнії. Нова модель, названа Oppo MR Glass Developer Edition, призначена спеціально для розробників, які зможуть використовувати її для створення спеціалізованих програмних додатків та дослідження потенціалу XR-технологій.

Oppo MR Glass

У Oppo переконані, що такі гарнітури змішаної реальності стануть наступним поколінням обчислювальних платформ після смартфонів. Останні кілька років в компанії активно працювали над AR-очками. В минулому році була випущена новітня версія – Oppo Air Glass 2, яка на вигляд майже не відрізняється від звичайних окулярів. Розробка нової моделі відбувається за підтримки Qualcomm і базується на платформі Snapdragon XR2 Plus. Гарнітура також підтримує технологію швидкої зарядки SUPERVOOC і функцію реєстрації серцебиття.

Гарнітура MR Glass Developer Edition виготовлена з матеріалу, безпечного для шкіри, і підтримує технологію “прозорого” перегляду реальності за допомогою двох кольорових камер – Binocular VPT (Video Pass Trough). Крім того, гарнітура оснащена компактними лінзами і підтримує частоту оновлення зображення 120 Гц. Водночас у Oppo визнають, що технології потребують ще багато часу для удосконалення. Незважаючи на великий потенціал, до масового впровадження може пройти кілька років.

В Oppo вважають, що “AR стане чимось на зразок смартфонів. Оскільки ідеальне AR-обладнання можна носити весь день, користуючись всією його функціональністю, колись воно буде порівнюватися за обсягами ринку зі смартфонами“.

Гарнітура для розробників Oppo MR Glass Developer Edition буде розповсюджуватися в рамках проекту Snapdragon Spaces через компанію EnlightXR у другій половині 2023 року.

Цікаво, дізнатись хто ще встигне презентувати сою AR гарнітуру до WWDC 2023? – Слідкуйте за нашими новинами.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше