Game Porting Tool – новий інструмент для розробки ігор від Apple

Під час Всесвітньої конференції розробників (WWDC) 2023 року, Apple представила справжній прорив у світі геймінгу: інструмент Game Porting Tool. Цей потужний додаток надає можливість легко перенести ігри для Windows на платформи Mac та iPad без внесення будь-яких змін до початкового коду.

Основу Game Porting Tool становить Wine – це відкрита платформа, яка дозволяє переводити API з Windows до Unix-систем, таких як Linux і macOS. Завдяки цьому, процес портування ігор з Windows на macOS може відбутися практично без зусиль з боку розробників.

Однак, якщо говорити про досягнення більшої плавності гри, наприклад, підвищення частоти кадрів удвічі, то все-таки потрібно виконати переклад з DirectX 12 в Metal 3. Тут інструмент Game Porting Tool стає незамінним, оскільки він надає таку можливість. Крім того, пакет розробки Sonoma SDK дозволяє додати підтримку ігрових контролерів, просторового аудіо та HDR.

Ці нововведення пропонуються виключно на новій версії macOS Sonoma, яку також було представлено під час WWDC 2023. У цій системі також буде доступний ігровий режим, який, при активації, надає пріоритет грі. Наприклад, знижується затримка Bluetooth для AirPods, збільшується частота дискретизації контролерів, а гра отримує більший пріоритет при роботі з GPU і CPU.

Очікується, що реліз macOS Sonoma відбудеться вже цією осінню. Враховуючи всі ці інновації, вже зараз можна передбачити, що ця система відкриє нові можливості для геймерів та розробників ігор, зробивши геймінг на платформах Apple ще більш цікавим та захоплюючим.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини