Новий вид телефонного шахрайства з використанням ШІ

Новий вид шахрайства, в якому використовується штучний інтелект (ШІ), охопив Сполучені Штати. Зловмисники застосовують його можливості для обману, граючи на одному з найсильніших почуттів людини – на любові батьків до своїх дітей. Коли одна американка почула в телефонній трубці голос своєї дитини, він здався їй настільки реальним, що вона не мала жодних сумнівів у його правдивості. Через декілька хвилин невідомий чоловік вже вимагав викуп за мовляв похищену дитину. На щастя, вона швидко дізналася, що все це не більше, ніж вигадка.

Особливо вразливими є літні люди. Злочинці використовують фейкові дзвінки з голосами їхніх онуків, намагаючись переконати, що вони опинилися в складній ситуації, коли все можуть вирішити лише гроші. Зазвичай це історії про розбиту машину та затримання поліцією. Один дідусь після такого дзвінка почав збирати гроші і мало не здали в ломбард свій будинок, а його внук навіть не здогадувався, що родича атакували шахраї. Нелегко дійти до висновку, що об’єктом атак з використанням ШІ може стати практично будь-яка людина, хоч трохи присутня в Інтернеті.

Згідно з даними опитування, яке охопило 7000 людей з різних країн світу, виявилося, що 25% з них стикалися з чимось подібним або знають людей, яких намагалися обманути за допомогою ШІ-фейків. Експерти з безпеки вказують на необхідність нових технологій, які б давали впевненість в тому, що співрозмовник є саме тим, чий голос чути в телефонній трубці. До того часу, поки вони не з’явилися, тому, що ми бачимо і чуємо в інтернеті, довіряти не варто.

Якщо вже стався такий дзвінок, зателефонуйте близькій людині та переконайтесь що з нею все добре. Не полінуйтеся, проведіть попереджувальну розмову з близькими для вас людьми.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше