Завдяки ШІ в цьому році вийде останній трек “The Beatles”

Пол Маккартні, легендарний учасник групи “The Beatles”, вирішив створити “нову” та останню пісню культового гурту, яка з’явиться до кінця цього року. Для роботи музикант використав переваги штучного інтелекту: витягнув голос Джона Леннона зі старої демо-запису і завершив пісню, почату декілька десятків років тому.

Хоча Маккартні не розкрив деталі про назву пісні, BBC висуває припущення, що це може бути пісня “Now and Then” 1978 року. Цей демо-запис був одним із трьох треків на касетах, що мали надпис “For Paul”, які Леннон записав незадовго до своєї смерті і які пізніше передала Маккартні його вдова, Йоко Оно.

Крім “Now and Then”, на касетах були також записані “Free as a Bird” та “Real Love”. “The Beatles” завершили і випустили ці дві пісні в 1994 та 1996 роках відповідно, проте якість запису “Now and Then” виявилась недостатньою. У 2009 році на піратському компакт-диску з’явилась версія демо без фонового шуму, але фанати припускають, що це міг бути інший запис, викрадений з квартири Леннона після його смерті.

Ідею використовувати штучний інтелект для завершення “справжньої” версії “Now and Then” Маккартні вирішив після перегляду документального фільму Пітера Джексона “Повернись”, присвяченого творчості гурту що вийшов у 2021 році. Під час створення фільму, редактор діалогів Еміль де ла Рей використовував штучний інтелект для визначення голосів учасників “The Beatles” та відокремлення їх від фонового шуму.

Пол Маккартні наголосив, що використання штучного інтелекту викликають у нього хвилювання. “Це трохи страшно, але захоплює, тому що це майбутнє… Нам просто потрібно подивитися, до чого це приведе“, – він заявив у коментарі для BBC.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше