Google запускає віртуальні примірочні з ШІ

Онлайн-покупки стали невід’ємною частиною нашого життя, до такої міри, що важко уявити час, коли вони не існували. Згідно статистики, 70% населення США та 27% всіх людей на планеті віддають перевагу покупкам в Інтернеті. Серед всіх категорій онлайн-покупок особливо виділяється модна індустрія, генеруючи понад 1,070 мільярдів доларів (не дивно, що один з найбагатших людей у світі, Бернар Арно, працює в модній галузі).

Тепер Google робить крок в світ моди з новою функцією штучного інтелекту – віртуальна примірочна (VTO). Ця функція демонструє, як різний одяг виглядатиме на справжніх моделях, розміром від XXS до 4XL. Моделі мають різні кольори шкіри, форми тіла, національності та типи волосся. Для створення функції віртуальної примірки, Google розробила нову модель штучного інтелекту, засновану на дифузії.

Ця нова генеративна модель штучного інтелекту працює за допомогою процесу, що називається дифузія. Дифузія передбачає навчання моделі шляхом поступового додавання шуму до зображення до його нерозпізнаваності. Потім модель вчиться видаляти шум для відтворення оригінального зображення. Результатом є реалістичне зображення людини в одязі. Google навчила модель, використовуючи мільйони різних зображень одягу та людей.

Додатково до віртуальної примірки, Google представила функцію, розроблену для покращення результатів пошуку при онлайн-покупках. Функція “керованих уточнень” дозволяє покупцям у США уточнювати варіанти продуктів за ціною, кольором, стилем та візерунком, отримуючи пропозиції від різних роздрібних продавців з усього Інтернету.

Хоча нові торговельні функції наразі доступні в США, вони спочатку запущені для таких вибраних брендів, як H&M, LOFT, Anthropologie та Everlane, зосереджуючись на верхній жіночий одягах. Щоб спробувати функцію в дії, ви можете відвідати веб-сайти цих брендів, шукати продукти, позначені значком “Try On” у результатах пошуку, і вибирати модель.

Google планує розширити функцію віртуальної примерки для одягу, додавши варіанти для чоловічих верхніх одягів пізніше цього року, а також збільшуючи наявність брендів і далі удосконалюючи технологію з часом. Наразі це чудовий спосіб для онлайн-покупців уявити, як певний продукт виглядатиме на справжній людській формі з усіма складками, згинами, зморшками та тінями.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше