Перший в світі ді-джей з ШІ провів радіо трансляцію

Радіостанція Live 95.5, розташована в Портленді, штат Орегон, представила першого в світі ді-джея, що працює на штучному інтелекті. Ашлі Ельзінга, яка працює щоденно з 10 до 15 години транслюватиме клоновану версію свого голосу, відому як “AI Ashley”, для слухачів. Станція використовуватиме інструмент “RadioGPT” від Futuri Media, заснований на штучному інтелекті, який використовує ChatGPT для генерування сценарію на основі актуальних новин та читає його синтетичним голосом.

Цей крок викликав стурбованість серед деяких слухачів, які протягом багатьох років слухали місцевих радіоведучих і не хотіли слухати роботизований голос по дорозі на роботу вранці. Однак, Live 95.5 навчила AI імітувати голос існуючого радіоведучого, з яким аудиторія вже знайома. Синтетичний голос також представляється як AI Ashley, тому слухачі знають, що говорить AI, а не справжня людина.

Одним з найважливіших аспектів цієї інновації є прозорість для слухача, станція не хотіла обманювати когось. Філ Бекер, виконавчий віце-президент з контенту Alpha Media, пояснив, що Alpha Media не використовує RadioGPT для зниження витрат. Його призначення – бути ефективним інструментом для радіоведучих.

Live 95.5 не замінює “традиційну Ashley” повністю. Радіостанції в останні роки скорочували свої трансляції через зростання витрат або в рамках переходу до використання технологій, як ШІ. У 2020 році iHeart Media реструктуризувала свою організацію, звільнивши сотні людей по всій країні, оскільки хотіла інвестувати в штучний інтелект.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше