Mercedes-Benz інтегрує до своєї системи ChatGPT

Становиться очевидним, що злиття систем штучного інтелекту з голосовими асистентами в автомобілях є лише питанням часу. І от, компанія Mercedes-Benz виходить на передову в цій області, надаючи своїм американським клієнтам доступ до розмовного помічника ChatGPT на протязі трьох місяців. Цей крок відкриває нові горизонти для тестування та подальшого розвитку таких інтеграцій.

Тим, хто бажає стати учасником цієї програми тестування, володарям автомобілів марки Mercedes-Benz з підтримкою голосового помічника MBUX, буде необхідно завантажити відповідне програмне оновлення. За оцінками автовиробника, на території США до 900 000 власників автомобілів зможуть долучитися до тестування цієї функції. Голосові запити, які вони будуть формувати під час взаємодії з бортовим віртуальним асистентом MBUX, будуть оброблені чат-ботом ChatGPT завдяки його інтеграції з облачною інфраструктурою Microsoft, яка надає підтримку розробникам з OpenAI.

В Mercedes-Benz мають надію, що співпраця з ChatGPT допоможе зробити відповіді бортового асистента MBUX більш натуральними і життєвими. Окрім цього, водій зможе ставити питання, які не обов’язково пов’язані з управлінням бортовими системами авто. В буквальному розумінні, водії зможуть вести діалог із своїм автомобілем, як це вказано у прес-релізі автовиробника. З часом можливості програмного комплексу MBUX будуть лише зростати. Власники авто зможуть здійснювати бронювання місць у ресторанах, купувати квитки в кінотеатр, і виконувати багато інших завдань, просто звертаючись до свого віртуального помічника з голосовими запитами у вільній формі.

У рамках експерименту персональні дані клієнтів будуть зберігатися у хмарній інфраструктурі Mercedes-Benz, при цьому попередньо пройдуть обробку для досягнення анонімності. За результатами американського експерименту, автовиробник має намір розробити подібні пропозиції для своїх клієнтів у інших країнах, та на інших мовах, відмінних від англійської.

Конкурент General Motors вже оголосила про свої плани використовувати ChatGPT у своїх транспортних засобах ще у березні цього року.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше