Музичні видавництва подали до суду на Twitter за порушення авторських прав

Торгова група National Music Publishers’ Association (NMPA), що представляє інтереси видавництв музики, подала судовий позов проти Twitter від імені 17 музичних видавництв, включаючи такі глобальні гранди як Universal, Polygram, BMG, Sony, EMI, Concord та Warner Chappell. В офіційному заявленні стверджується, що соціальна мережа навмисно порушила авторські права на приблизно 1700 композицій.

Використання відео з музикою, зокрема незаконних копій пісень згаданих видавництв, слугує магнітом, що залучає і утримує власників аккаунтів та глядачів, а також збільшує кількість цікавих твітів на платформі Twitter. Twitter, в свою чергу, монетизує ці твіти та користувачів через рекламу, підписки та ліцензування даних, що все разом підвищує вартість та прибуток компанії.

З грудня 2021 року Twitter отримала 300 000 повідомлень про твіти, які порушують авторські права. Політика Twitter та реакція компанії на ці повідомлення чітко свідчать про те, що Twitter не бере на себе серйозних юридичних зобов’язань щодо порушення авторських прав. Компанія не здійснила необхідних заходів, а також не проінформувала своїх користувачів про політику щодо видалення аккаунтів, які систематично порушують авторські права.

Тепер музичні видавництва вимагають 150 000 доларів за кожен випадок порушення авторського права, а також невказану в заяві грошову компенсацію. Після простих розрахунків можна визначити, що позивачі сподіваються отримати компенсацію в розмірі щонайменше 255 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що Twitter залишається однією з останніх великих соціальних мереж, яка не уклала ліцензійних угод з музичними студіями. Це демонструє її уперту відмову від справедливого компенсування авторів за їхній вклад у розвиток музичної культури.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше