Розробку ігор на Xbox One зупинено

У свіжому інтерв’ю Метт Буті з Xbox підтвердив, що компанія припиняє розробку ігор для старішої консолі Xbox One. Microsoft змінює свій фокус і тепер більше сфокусована на Xbox Series X/S, відмовляючись від підтримки попереднього покоління своїх консолей.

Xbox One, яка була випущена майже десять років тому, у листопаді 2013 року. Жарти про її великі розміри, нестачу ігор, високу ціну, необхідність постійного підключення до Інтернету, управління через Kinect та акцент на перегляді телебачення домінували у дискусіях про тоді нову консоль. Однак завдяки сервісу підписки Xbox Game Pass та запуску потужнішої Xbox One X, консоль зуміла зберегти своє місце на ринку та здобути велику кількість шанувальників. Проте вона ніколи не могла скласти серйозну конкуренцію PlayStation 4, продажі якої вдвічі перевищували продажі Xbox One. І тепер, майже через 10 років після свого дебюту, Microsoft дає консолі відійти на заслужений відпочинок.

Керівник студії Xbox також відзначив, що в даний час жодна з внутрішніх команд Xbox Game Studios не працює над новими іграми для Xbox One. Тому не варто очікувати на вихід якоїсь гри, розробка якої триває давно, і яка з’явиться на Xbox One найближчим часом. Буті зазначив, що деякі внутрішні команди все ще працюють над оновленнями та контентом для існуючих ігор на Xbox One, щоб продовжувати підтримку деяких тайтлів, таких як Minecraft. Але не варто очікувати, що наступні ігри серій Halo або Gears з’являться на Xbox One.

Буті наголосив, що Microsoft не має наміру повністю відмовитися від старої консолі та її власників, пояснивши, що у ігри Xbox Series X/S можна грати на Xbox One через стрімінг. “Таким чином ми будемо підтримувати нашу систему”.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше