Ілон Маск повідомив, хто стане першим пацієнтом Neuralink

На престижній технологічній конференції VivaTech, яка тривала від 14 до 17 червня, промову виголосив відомий багатий міжнародний бізнесмен Ілон Маск. У своєму доповідному слові він розповів про кроки свого медичного стартапу Neuralink, що веде дослідження у галузі мозкових імплантатів.

Маск поділився ексклюзивними новинами, зазначивши, що дослідження тепер виходять на новий рівень. Раніше проводилися випробування на тваринах, що викликало широкий резонанс в суспільстві. Публіка занепокоїлася, коли стало відомо, що кількість загиблих тварин через необережне ставлення до тестування перевищила в 20 разів відповідну цифру у порівнянні з іншими аналогічними стартапами. Наприклад, було втрачено близько 1500 живих істот, коли Synchron повідомила про загибель не більше 80 тварин за той же період. Нині дослідження планується проводити на людях, що, без сумніву, викликає тривогу.

Маск упевнений, що перші людські випробування відбудуться вже цього року. Стартап отримав відповідне дозвілля від агентства Міністерства охорони здоров’я США. Першою персоною, яка буде використана для тестування, стане особа з паралізованими ногами.

Хоча ім’я пацієнта не розголошується з міркувань етики, все ж таки виникає запитання про те, які саме функції виконуватиме чіп. Можливо, це випробування проводиться з метою демонстрації безпеки чіпа для людського організму. Якщо успішність тестування буде доведена, то, як припускають експерти, комерційне використання чіпів може стати доступним приблизно через десять років.

Цей крок викликає багато питань, незважаючи на те, що перспектива може здатися захоплюючою. Чи зможе така технологія вплинути на життя людей, і яким буде цей вплив? Зараз ми можемо тільки чекати та спостерігати за розвитком подій.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше