Стала доступною нова версія Opera з штучним інтелектом

Компанія Opera оголосила про вихід свого першого генеративного браузера з ШІ для загального доступу. Новий браузер, відомий як Opera One, вийшов зі статусу раннього доступу і тепер доступний для завантаження на платформах Windows, Mac і Linux.

В основу Opera One вбудований ШІ, який отримав назву Aria. Для доступу до цієї потужної системи ШІ достатньо просто зайти на бічну панель браузера. Додатково, користувачі можуть активувати Aria, використовуючи комбінацію клавіш (CTRL або Command+/). Відтепер, починаючи з цього дня, Aria також доступна в мобільній версії браузера Opera для Android.

Розробка ШІ стала можливою завдяки партнерству Opera з OpenAI, відомою своїм продуктом ChatGPT. Aria використовує можливості GPT для відповіді на запити користувачів. ШІ інтегрує інформацію з Інтернету, може генерувати текст або код, а також відповідати на запити служби підтримки, що стосуються продуктів Opera. Крім того, Opera One може генерувати контекстні підказки для Aria при натисканні правої кнопки миші або виділенні тексту в браузері. Якщо користувачі віддають перевагу ChatGPT або ChatSonic, вони також можуть отримати доступ до цих систем з бічної панелі Opera One.

Opera наголошує, що взаємодія з функціями ШІ браузера є повністю добровільною, та не є обов’язковою для користувачів.

Крім того, Opera One отримала оновлений дизайн, який заснований на принципах модульності. Opera стверджує, що цей підхід допоможе браузеру адаптуватися до потреб користувачів, висуваючи на передній план ключові функції. “Відповідні модулі в Opera One будуть автоматично налаштовуватися в залежності від контексту, надаючи користувачеві більш плавний та безтурботний досвід користування”.

Opera прагне привести до порядку роботу з вкладками за допомогою функції, яку вона назвала “островами вкладок”. Opera One використовує контекст для групування вкладок, наприклад, готелі та маршрути, які ви могли б досліджувати для планування подорожі, або всі відкриті документи Google Docs для робочого проекту.

Компанія зазначила, що впровадила нову архітектуру з многопоточною системою для підвищення продуктивності. За словами компанії, такий підхід також допоможе їй додавати нові функції та вирізнити Opera One серед інших браузерів на базі Chromium. В компанії заявили, що планують випустити більше оновлень, пов’язаних з ШІ, в найближчому майбутньому.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше