Новий NVIDIA AX800: сервер ШІ для 5G у форм-факторі PCIe-картки

В універсальності форм-фактора плат розширення PCIe є багато переваг. Він забезпечує зручність і гнучкість для широкого спектру пристроїв, включаючи все від маршрутизаторів до звукових карт. Проте, NVIDIA з своєю новою картою AX800 здається перевершує всі наявні стандарти, перетворюючи плату розширення на повноцінний високопродуктивний сервер.

Плата NVIDIA AX800 оснащена DPU BlueField-3, що включає 16 ядер Cortex Arm-A78 і 32 ГБ оперативної пам’яті. Це доповнюється унікальним прискорювачем A100 (80 ГБ), який дозволяє виконувати високопродуктивні обчислення. Новинка, в основному, є розширеним варіантом попередньої моделі A100X, але з більш потужним DPU.

Крім того, на борту пристрою є SSD-пул об’ємом 40 ГБ і два 200GbE порти (QSFP56). Плата виконана в форм-факторі FHFL, обладнана пасивною системою охолодження і має максимальний тепловий пакет 350 Вт. Вона також включає додатковий 1GbE порт для дистанційного керування через BMC ASPEED AST2600, що робить цей пристрій справжнім сервером. На друкованій платі є роз’єми NVLink, що дозволяє їй працювати не в одиночку, а як частина високоплотного багатопроцесорного сервера.

NVIDIA позиціонує свою новинку як рішення для систем 5G vRAN, але вона також може знайти своє застосування в периферійних системах для задач штучного інтелекту. Як програмну платформу пропонується Aerial 5G vRAN. Плата прискорює обробку L1/L2-трафіку 5G і може надати до 36,56 і 4,794 Гбіт/с вхідної та вихідної пропускної спроможності (4T4R). Платформа підтримує масштабування від 2T2R до 64T64R (massive MIMO). Підтримка MIG дозволяє гнучко перерозподіляти навантаження між штучним інтелектом і 5G.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше