Поставки Xbox Series знизили заради розвитку хмарного сервісу Microsoft

Виявилось, що корпорація Microsoft виробила менше консолей Xbox Series, ніж могла б, за даними розкритих документів компанії. Компанія знизила випуск консолей, щоб зберегти чіпи для хмарного сервісу Xbox Cloud Gaming.

Сервери Xbox Cloud Gaming є модифікованими консолями, де один сервер складається з декількох консолей. Судячи з листування, в певний момент Microsoft вирішила не збільшувати випуск консолей, а замість цього збільшити потужності свого стрімінгового сервісу.

Зокрема, The Verge цитує лист Філа Спенсера, голови геймінг-підрозділу Microsoft, в якому він говорить про вибір в сторону хмарного сервісу, а не про кількість проданих консолей.

Варто відзначити, що під час надання свідчень у справі Федеральної торгової комісії США проти Microsoft Філ Спенсер визнав, що у хмарного ігрового сервісу Microsoft багато проблем, і робота з іграми в хмарі виявилася складнішою, ніж очікувалося.

Згідно з внутрішніми документами, корпорація Microsoft, була примушена зробити важкий вибір між виробництвом своїх популярних консолей Xbox Series і підтримкою нового хмарного сервісу Xbox Cloud Gaming. За певними оцінками, рішення було прийнято на користь стрімінгового сервісу, а це призвело до того, що кількість вироблених консолей була нижчою, ніж могла б бути.

Це відкриття є досить важливим, оскільки підтверджує те, що стратегія Microsoft зосереджена на розвитку хмарних технологій і їх використанні в геймінговій індустрії.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше