Зеленський пропонує показ англомовного кіно лише в оригіналі

28 червня, середа, стала датою важливого анонсу: Президент України Володимир Зеленський представив Верховній Раді новий законопроєкт. Основна його мета – зробити англійську мову активно використовуваною в Україні.

Цей законопроєкт прагне закріпити англійську мову як одну з тих, що використовуються для міжнародного спілкування в нашій країні. Це спрямоване на те, щоб українські громадяни мали більше можливостей для міжнародної комунікації і суспільного розвитку.

Відповідно до законопроєкту, особливості застосування англійської мови в роботі державних органів влади, місцевого самоврядування, а також у сферах освіти, культури, транспорту та охорони здоров’я будуть чітко врегульовані. Законопроєкт, в свою чергу, пропонує визначити категорії посад, для зайняття яких необхідним буде знання англійської мови.

Це стосується осіб, які бажають працювати в державній службі, офіцерів, які служать за контрактом, працівників середнього та вищого складу Національної поліції України, прикордонників, прокурорів, податківців і митників. Крім того, англійська мова може бути використана у діяльності Збройних сил України та інших військових формувань.

У законопроєкті вказується, що “держава сприяє вивченню англійської мови громадянами України”. Це означає, що в дитячих садочках діти старшого дошкільного віку будуть обов’язково вивчати англійську мову.

У планах щодо кінематографії, англомовні фільми мають демонструвати у кінотеатрах у оригіналі з субтитрами українською. У музеях, аеропортах, вокзалах, портах та у всіх видах громадського транспорту інформація має дублюватися поруч із українською також англійською мовою.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше