У Windows 11 тепер для входу на веб-сайти не потрібно використовувати паролі

Microsoft ввела інноваційну можливість у свою нову операційну систему Windows 11 – тепер для входу на веб-сайти не потрібно використовувати паролі. Замість традиційного введення пароля, користувачі тепер можуть використовувати цифровий код, відбиток пальця або сканування обличчя за допомогою функції Windows Hello.

Ця новаторська функція була запроваджена в сбірці Insider Preview (23486). Щоб активувати цю функцію, користувачам потрібно перейти на веб-сайт, який підтримує альтернативні методи входу замість пароля, і вибрати бажаний варіант у налаштуваннях браузера. Усі ключі можна керувати у розділі “Облікові записи”.

Цікаво, що ця можливість не є новою для Microsoft, адже вона вже кілька років успішно працює в браузері Edge. Але тепер вона доступна на рівні самої операційної системи, тобто не обмежується використанням лише в одному браузері.

Різноманітні технологічні журналісти вже встигли протестувати цю нову функцію і визначили, що вона працює на багатьох сайтах. Однак, не дивлячись на вибір альтернативного способу входу, сервіси Google все одно вимагають введення традиційного пароля. Це може викликати деякі незручності для користувачів, які намагаються використовувати нову функцію, але це питання, ймовірно, буде вирішено у майбутніх оновленнях.

Ця ініціатива від Microsoft відображає більш широку тенденцію у галузі інформаційних технологій, яка направлена на підвищення безпеки користувачів шляхом заміни традиційних паролів на більш безпечні альтернативи.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини