Жителі Європи зможуть завантажити додатки для Android та iOS прямо з Facebook

Meta, планує надати громадянам Європи можливість завантажувати додатки для Android та iOS безпосередньо з Facebook. Цей крок може перетворити компанію на безпосереднього конкурента Google та Apple на ринку мобільного програмного забезпечення, принаймні в країнах Євросоюзу.

Meta прагне відкрити новий напрямок бізнесу завдяки прийняттю в Європі закону Digital Markets Act (DMA), який має набути чинності в 2024 році. Цей закон, серед іншого, вимагає від розробників популярних операційних систем у світі відкрити свої платформи для альтернативних варіантів завантаження додатків.

Формально для Android обмежень немає – завантажувати програмне забезпечення можна з будь-яких джерел, крім Google Play. Однак існують обмеження щодо оплати та ліцензування обійшовши маркетплейс, не кажучи вже про попередження при завантаженні на Android про те, що користувач намагається встановити програмне забезпечення з небезпечного джерела. Проте Meta планує тестувати свій проект саме на Android, а не на iOS, яка все ще зачинена для встановлення за межами App Store.

Meta пропонує розробникам, які беруть участь у проекті, певні переваги. Виступаючи платформою для розповсюдження програмного забезпечення без переадресації в Google Play, компанія обіцяє високий рівень конверсії від реклами в соціальній мережі, а також нульову комісію за всі платежі, пов’язані з додатками – принаймні, на початковому етапі. Отже, розробники зможуть використовувати будь-які платіжні системи, які вони захочуть.

Як заявив представник Meta, компанія завжди цікавилася можливістю допомагати розробникам розповсюджувати своє програмне забезпечення, а нова пропозиція лише додасть конкурентоспособності на ринку мобільного програмного забезпечення. За думкою керівництва Meta, розробники заслуговують на те, щоб мати більше способів доставляти свої продукти аудиторії.

Звичайно, Meta не єдиний гравець, який хоче розповсюджувати мобільне програмне забезпечення, обійшовши Google Play та App Store, коли DMA набуде чинності. У березні Microsoft заявила, що має намір запустити альтернативний магазин додатків для Android та iOS в Європі в наступному році.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини