Apple скоротила виробництво Vision Pro у 2,5 рази

Минулого місяця була представлена гарнітура доповненої реальності Apple Vision Pro, над якою компанія працювала протягом семи років. Вона має вийти на ринок на початку наступного року за ціною в $3499 за одиницю. Спочатку Apple планувала продати близько 1 мільйона цих гарнітур протягом першого року, але зараз, за повідомленнями добре осведомлених джерел, план було зменшено до 400 000 одиниць. За словами джерел, це пов’язано з виробничими складнощами, а не з вірою Apple в здатність продати потрібну кількість гарнітур.

Як повідомило видання Financial Times, посилаючись на джерела, що знаходяться близько до контрактних виробників Vision Pro, поки єдиним підрядником Apple, який буде займатися збіркою гарнітур Vision Pro, залишається китайська компанія Luxshare. Вона готується в наступному році випустити менше 400 000 пристроїв цієї моделі. Постачальники окремих компонентів для Vision Pro взагалі були повідомлені про необхідність випуску від 130 до 150 тисяч виробів протягом першого року присутності гарнітур на ринку.

Однією з найбільш складних частин у виробництві гарнітури Apple Vision Pro є дисплеї типу micro-OLED і “лінза”, яка повернута до зовнішнього світу, яка транслює зображення очей користувача навколишнім. Вважається, що для перших прототипів гарнітур, які зараз демонструються оглядачам, дисплеї були надані компаніями Sony і TSMC. Рівень вихідної продукції за цим типом комплектуючих поки не задовольняє Apple, і це може служити однією з причин зниження прогнозу по кількості гарнітур, які будуть випущені протягом першого року продажів.

Цей період не зможе вивести Vision Pro на окупність, як вважають експерти. Однак Apple вже працює з постачальниками над створенням гарнітури доповненої реальності з більш доступною ціною. Південнокорейські Samsung і LG можуть стати постачальниками дисплеїв типу mini-LED для такого пристрою, хоча “програма-максимум” передбачає, що Apple бажатиме і більш дешеву гарнітуру оснастити дорогими дисплеями типу micro-OLED.

Ці суперечності можуть призвести до затримки виходу цього пристрою на ринок. За оцінками аналітиків Canalys, в наступному році Apple зможе поставити не більше 350 000 примірників Vision Pro, але за п’ять наступних років в цілому випустить 12,6 млн одиниць.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини