Децентралізована соцмережа Bluesky призупинила реєстрацію

bluesky

Децентралізована соціальна мережа Bluesky, що представляє собою альтернативу Twitter і була розроблена за участю колишнього голови Twitter Джека Дорсі (Jack Dorsey), оголосила про тимчасову призупинку реєстрації нових користувачів. Дане рішення було прийняте через проблеми з продуктивністю платформи, які виникли внаслідок значного припливу нових користувачів після введення в Twitter обмежень на кількість повідомлень, які користувачі можуть читати за день.

«Ми тимчасово зупиняємо реєстрацію в Bluesky, поки наша команда продовжує вирішувати існуючі проблеми з продуктивністю. Ми будемо тримати вас в курсі і повідомимо, коли коди з запрошень знову стануть активними. У найближчий час ми з радістю привітаємо більше користувачів в бета-версії нашої платформи», – йдеться в повідомленні Bluesky.

Раніше цього тижня в Twitter почало діяти обмеження щодо кількості повідомлень, які користувачі можуть читати за день. Голова Twitter Ілон Маск (Elon Musk) пояснив цей крок необхідністю, оскільки багато компаній, що займаються створенням нейромереж, навчають свої алгоритми на даних соцмережі, створюючи велике паразитне навантаження.

Соціальна мережа Bluesky виникла у 2019 році за підтримки Twitter. У рамках цього проекту було розроблено новий стандарт децентралізованих соцмереж. Платформа стала незалежною у 2021 році та перетворилася на клон Twitter. Мережа все ще перебуває на стадії бета-тестування, а зареєструватися на ній можна тільки за запрошенням.

Світ децентралізованих соціальних мереж, таких як Bluesky, представляє собою цікаве перетинання технологій, економіки та права. Їхнім головним принципом є ідея саморегулювання, яка полягає у тому, що влада над мережею демократично розподілена між її користувачами. Очікується, що це надасть користувачам більше контролю над їхніми даними та цифровим життям.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro

З’явився новий рендер PlayStation 5 Pro

В мережі з’явився новий рендер PlayStation 5 Pro, створений на основі витоку, що дозволяє поглянути на можливий дизайн нової консолі. Хоча офіційного анонсу ще не було, очікується, що PS5 Pro представить підвищену продуктивність та підтримку нових технологій.
Детальніше