Oracle планує інвестувати “мільярди” в чіпи для ШІ від NVIDIA

Oracle, впливовий гравець у сфері хмарних обчислень, анонсувала свої плани інвестувати “мільярди” в ІІ-чіпи NVIDIA з метою модернізації своїх хмарних сервісів.

Ларрі Еллісон, голова ради директорів Oracle, поділився цією інформацією під час недавнього заходу Ampere. Компанія має намір використовувати можливості штучного інтелекту, які надають прискорювачі від NVIDIA. Крім NVIDIA, Oracle планує придбати процесори від Ampere та AMD, що свідчить про її бажання конкурувати на ринку з широким асортиментом “заліза”. При цьому Oracle планує витратити на процесори Ampere та AMD “у три рази більше” коштів, ніж на GPU від NVIDIA.

Також генеральний директор компанії виключив Intel зі своєї гри, стверджуючи, що архітектура Intel x86 застаріла та досягла свого ліміту. Компанію більше приваблює ідея партнерства з AMD та Ampere. Це удар по Intel, яка довгий час була партнером Oracle.

Основний мотив Oracle — це зміцнення своєї позиції на ринку хмарних обчислень. На відміну від таких компаній, як Amazon та Microsoft, Oracle відстає, в основному через менший охоплення ринку, що обумовлене сильним положенням конкурентів. Однак у 2023 фінансовому році ситуація почала змінюватися на користь Oracle, коли компанія оголосила про рекордні доходи у 50 мільярдів доларів, стверджуючи, що її хмарні пропозиції перевершують конкурентів.

У жовтні 2022 року Oracle підтвердила свої плани щодо використання кількох високопродуктивних обчислювальних GPU A100 та H100 від NVIDIA. Це призвело до підсилення співпраці між двома компаніями, і, здається, Oracle прагне зробити ще один крок вперед. Генеральний директор компанії заявив, що більшість GPU будуть придбані у NVIDIA, виключивши можливість вибору іншого постачальника. В найновіших хмарних дата-центрах Oracle передбачається установка загальної кількості 16 тисяч ІІ-чіпів від NVIDIA.

Схоже, такий план Oracle змінить динаміку індустрії хмарних обчислень. Інвестиції в NVIDIA і рішення про конкуренцію на широкому спектрі “заліза” свідчать про велику стратегічну зміну для компанії, яка прагне випередити своїх конкурентів на ринку хмарних обчислень.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше