Steam не забороняє ігри з генерованим контентом – якщо він не порушує правил

У червні 2023 року стало відомо про деякі зміни в політиці платформи Steam, що належить компанії Valve. Зокрема, були відмови у публікації деяких ігор, ресурси для яких були створені за допомогою нейромереж. Таку інформацію першою поширив видання Video Games Chronicle, а 3 липня представники Valve вже дали відповідь на запит видання.

Незважаючи на ці відмови, важливо зрозуміти, що в Valve не мають мети перешкоджати використанню штучного інтелекту в іграх для Steam. На даний момент компанія не має наміру забороняти ігри, розроблені за допомогою інструментів, що базуються на нейромережах.

Steam вітає ігри з контентом, створеним на основі нейромереж, за умови, що автори можуть підтвердити наявність авторських прав на використання цього контенту, такого як зображення або музика. Якщо у розробника немає таких прав, то гра з ресурсами, згенерованими за допомогою нейромереж, не буде допущена до публікації в Steam.

Компанія Valve наголосила, що ці правила не відображають власного ставлення компанії до штучного інтелекту. Ці обмеження вводяться з урахуванням поточного законодавства, і Valve планує коригувати правила Steam відповідно до будь-яких змін в законах, які стосуються контенту, створеного за допомогою штучного інтелекту.

На сьогоднішній день Valve активно працює над уточненням правил Steam, які стосуються використання в іграх ресурсів, створених за допомогою нейромереж. Це дозволить розробникам краще розуміти, який контент вони можуть використовувати в своїх іграх, а також допоможе їм уникнути потенційних юридичних проблем.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
PlayStation 5 Pro games

PS5 Pro: які ігри отримають патчі на момент виходу консолі?

Sony анонсувала, що в день виходу PlayStation 5 Pro 7 листопада 2024 року, близько 40-50 ігор отримають патчі, що покращать їх продуктивність і графіку на новій консолі. Наразі офіційно підтверджено 13 ігор, але список буде доповнено.
Детальніше
DualSense

Sony підвищила ціни на DualSense

Ціни на контролери DualSense від PlayStation підвищилися на $5 у кількох магазинах США, включно з офіційним сайтом PlayStation Direct. Базова біла версія DualSense тепер коштує $75 замість колишніх $70. Аналогічно, на британському ринку ціна зросла з £60 до £65.
Детальніше