Італійські вчені розробили безпечний аккумулятор, який можна з’їсти

Команда дослідників з Італійського технологічного інституту під керівництвом Маріо Кайроні розробила революційну технологію створення мініатюрних батарей, які можна безпечно ковтати. Вони не потребують переробки або спеціальної утилізації – вам просто потрібно їх з’їсти. Ідея Кайроні була надихнута системами генерації енергії в живих клітинах, які базуються на окисно-відновних процесах, де всі компоненти мають біологічне походження.

Структура цієї батареї досить проста, але її особливість полягає в матеріалах, які використовуються для її створення. Анод виготовлений з рибофлавіну (вітаміну В2), катод з кверцетину (природнього антиоксиданту), і між ними розташована мембрана з морських водоростей норі, яка запобігає короткому замиканню. В якості електроліту використовується вода, до якої для підвищення провідності додається активоване вугілля. Батарею від зовнішнього середовища захищає бджолиний віск, а контакти покриті їстівною фольгою з золота.

Ця мініатюрна 0,65-вольтова батарея здатна видати ток силою декілька мікроампер протягом однієї години. Або ж вона може забезпечити ток силою 48 мікроампер, але не більше ніж протягом 12 хвилин. Незважаючи на скромні характеристики, вони зовсім не засмучують вчених, адже цього вистачає для роботи низькопотужних світлодіодів та мініатюрних датчиків. Особливо враховуючи те, що команда Кайроні вже працює над розробкою більш потужної версії батареї.

Головне застосування цієї нової технології – це харчова промисловість, де батарею можна використовувати в датчиках безпеки продуктів харчування без будь-якої шкоди для них. Також цей продукт, безсумнівно, знайде застосування в медицині, в імплантах та інших пристроях, які потрібно поміщати всередину організму людини.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини