Конкурент Twitter – Instagram Threads не дійде до ЄС через рішення Meta

Компанія Meta планує в четверг презентувати свою нову соціальну мережу Instagram Threads, що, по суті, є альтернативою Twitter, для ринків Сполучених Штатів та Великої Британії. Втім, громадяни Європейського Союзу, схоже, змушені будуть чекати трохи довше, оскільки запуск цього сервісу в ЄС поки що не планується.

За даними європейських ЗМІ, що посилаються на висновки Ірландської комісії з охорони даних (DPC), новий соціальний проект не буде запущено в країнах Євросоюзу. Після Brexit Велика Британія не є підзаконною стосовно законодавства ЄС, тому там Threads запрацює. Схожа ситуація стосується і проекту Google Bard, AI-продукту, доступного в Сполученому Королівстві, але ще не представленого в ЄС.

Важливо зазначити, що європейські регулятори не блокували прем’єру Instagram Threads, цей крок було зроблено самим керівництвом Meta. Вони вирішили призупинити запуск в регіоні через потенційні труднощі з регуляторами. Отже, ті, хто бажає користуватися Threads в ЄС, повинні почекати, доки Meta вирішить це питання, приведе роботу своїх сервісів у відповідність з законами ЄС про захист даних користувачів.

Однією з потенційних перешкод для Threads може бути намір розробників використовувати деякі дані з Instagram, включаючи відомості про місцезнаходження, історію пошуку та іншу конфіденційну інформацію. Це ставить під сумнів здатність Threads відповідати європейським стандартам приватності.

Незважаючи на те, що офіційний запуск нової соціальної мережі ще не відбувся, веб-сайт сервісу вже доступний для перегляду. На ньому встановлено таймер зворотного відліку до дня запуску та QR-код для завантаження мобільних додатків.

Якщо Meta оголосить про розширену стратегію в день запуску Threads, то ймовірно, що компанія також повідомить про майбутні плани щодо запуску сервісу в Євросоюзі. У противному випадку, користувачам з Європи залишається лише чекати на новини.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини