Twitter загрожує компанії Meta судом через програму Threads

Лише за добу після запуску нового додатка Threads від компанії Meta, вже виникли перші конфлікти з їх прямим конкурентом – Twitter. Персональний адвокат Ілона Маска, Алекс Спіро, надіслав офіційний лист до Meta, у якому обвинувачує створення Марка Цукерберга в спробах переманити колишніх співробітників Twitter та в незаконному присвоєнні комерційних секретів та інтелектуальної власності:

Twitter наголошує на своєму намірі принципово захищати свої права на інтелектуальну власність і вимагає від Meta негайно вжити заходів для припинення використання будь-яких комерційних секретів Twitter або іншої конфіденційної інформації. Twitter залишає за собою всі права, включаючи, але не обмежуючись, право вимагати застосування цивільно-правових засобів захисту та судового заборони без додаткового повідомлення, щоб запобігти будь-якому подальшому збереженню, розголошенню або використанню компанією Meta своєї інтелектуальної власності.

Спіро також зазначив, що протягом останнього року Meta найняла десятки колишніх працівників Twitter та “навмисно призначила” їх на роботу над Threads “з метою, щоб вони використали комерційні секрети Twitter та іншу інтелектуальну власність для прискорення розробки конкуруючого додатка Meta“. Адвокат стверджує, що такі дії порушують державні та федеральні закони, а також зобов’язання співробітників перед своїм колишнім роботодавцем.

В Meta рішуче спростовують ці заяви. За словами директора з комунікацій компанії Енді Стоун, “ніхто з команди розробників Threads не є колишнім співробітником Twitter“.

За перші 7 годин після запуску Threads, за словами Цукерберга, було зареєстровано більше 10 мільйонів користувачів, а на сьогоднішній день ця цифра вже перевищила 30 мільйонів. Цей високий рівень зацікавленості користувачів вказує на те, що конфлікт між цими двома технологічними гігантами лише починає набирати обертів.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини