Купівля Apple Vision Pro перетвориться на квест з вимірюванням черепа

Компанія Apple змушена була змінити свої плани щодо виведення на ринок того, що вони називають “першим у світі просторовим комп’ютером” – мається на увазі гарнітура Apple Vision Pro. Первісно було заплановано запустити продаж мільйона гарнітур по всьому світу на початку 2024 року. Однак тепер ця кількість зменшилась до 150 тисяч, а продаватися вони будуть протягом року – і тільки в офіційних магазинах Apple у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку.

Онлайн-покупки гарнітур не стартують до 2025 року. За офіційними роз’ясненнями, всі затримки пов’язані з бажанням дати розробникам більше часу на підготовку контенту для нового пристрою. Але сурова реальність полягає в тому, що через особливості конструкції гаджету його покупка на цій стадії неможлива без попереднього сканування голови користувача. А для цього потрібно особисто відвідати магазин Apple.

У майбутньому цей гаджет за $3500 можна буде придбати, вимірявши розміри своєї голови за допомогою мобільного додатку та відправивши дані в компанію, але зараз все виконується вручну. Apple буде збирати гарнітури на основі даних про розміри та форму голови кожного користувача, щоб підібрати кріплення та шар ущільнювача для нього. Також потрібне посвідчення від офтальмолога для тих, хто користується окулярами – для підбору правильних лінз в гарнітуру. Тобто, масово доступним цей пристрій стане нескоро.

Це зміна планів Apple, безсумнівно, розчарує багатьох споживачів, які з нетерпінням очікували новий продукт. Щоправда, деякі можуть цінувати високий рівень персоналізації, який надається покупцям цього пристрою, а також бажання Apple забезпечити, щоб їх новий пристрій був ідеально підходив для кожного користувача. Та все ж, це відкладення початку онлайн-продаж може поставити під сумнів здатність Apple конкурувати з іншими головними гравцями в цій новій та швидко розвиваючій сфері технологій. І хоча ми не знаємо, як це вплине на довгострокову стратегію компанії, ми можемо бути впевнені, що це відкладення надасть додатковий час конкурентам для розвитку та вдосконалення їхніх власних пристроїв.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини