Найбільший круїзний лайнер у світі скоро вирушить у перший рейс

Новітній круїзний лайнер “Icon of the Seas” від компанії Royal Caribbean International змушує захоплюватися не лише своїми масштабами, але й передовими технологіями та устаткуванням. Нещодавно це вражаюче судно було спущено на воду на одному з фінських суднобудівних заводів і вже на початку 2024 року відправиться в свій перший комерційний рейс. Завдовжки 365 метрів та вагою 250 000 тонн, цей корабель займе місце найбільшого пасажирського судна в історії людства.

На величезному кораблі розташовано 20 палуб, що можуть вмістити 5610 пасажирів. Крім того, чисельність команди та обслуговуючого персоналу становить 2350 осіб. Для розваг відпочиваючих передбачено 10 басейнів з гідромасажем, 6 водних гірок та сім звичайних басейнів. При цьому один з них стане найбільшим басейном, що коли-небудь встановлювався на кораблі. На одній з палуб знаходиться «Центральний парк», де будуть висаджені кілька тисяч квітучих рослин.

Але коли перше захоплення від увидіного зникає, настає час зрозуміти, що такий розкішний круїзний корабель не є таким благом, яким його можна вважати на перший погляд. Найбільш радикальні учасники інтернет-дискусій вже прозвали цей корабель “монстром” через величезні шкоди, які він завдає навколишньому середовищу. Згідно зі статистичними даними, великий пасажирський корабель викидає у атмосферу СО2 більше, ніж 12 000 легкових автомобілів. Таким чином, не дивлячись на всю розкіш та вражаючу красу “Icon of the Seas”, він нагадує нам про важливість бережливого ставлення до нашого навколишнього середовища та необхідність шукати більш екологічні альтернативи таким суднам.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини