Користувачі TikTok на iPhone зможуть забути про пароль

Сервіс коротких відеороликів TikTok анонсував підтримку безпечного входу в додаток за допомогою ключів доступу на iPhone. Цей крок спрямований на недопущення фішингових атак, спрямованих на крадіжку облікових записів, оскільки тепер користувачі можуть використовувати Touch ID або Face ID для входу в TikTok замість введення паролів. Ключ доступу зберігається в iCloud Keychain, що дозволяє здійснювати вхід на всіх пристроях Apple.

Процес налаштування ключа доступу відбувається в налаштуваннях додатку шляхом активації відповідної опції. Після цього користувач виконує початкову авторизацію, а ключ зберігається в хмарному сервісі. Важливо зауважити, що біометричні дані, використовувані ключами доступу, залишаються на пристрої користувача, тому адміністрація TikTok не має доступу до відбитків пальців або профілю Face ID. Подібна функція з’явиться на Android пізніше, а на iPhone вона поки доступна тільки для користувачів з Африки, Азії, Австралії та Південної Америки.

Технології входу без пароля починають поширюватися у різноманітних додатках і на різних платформах. Microsoft вже запустила тестування ключів доступу в Windows 11, а Apple додала їх у бета-версіях iOS 17 та macOS Sonoma для безпечного входу в iCloud. Підтримка цієї нової функції також з’явилася в додатках GitHub, 1Password та Google Workspace.

TikTok також відзначив, що платформа приєдналася до FIDO Alliance – організації, що пропонує єдиний стандарт входу без паролей. Цей стандарт вже підтримали такі гіганти, як Google, Microsoft і Apple.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше