Google припиняє підтримку Android 4.4 KitKat

Операційна система Android KitKat, що була вперше представлена майже 10 років тому, наближається до завершення свого життєвого циклу. Вже з серпня Google зупиняє її повну підтримку.

Мова йде не лише про відсутність нових патчів безпеки – останній для цієї ОС вийшов ще у жовтні 2017 року – але й про припинення оновлень бібліотеки Google Play Services. Ця служба необхідна для функціонування не тільки власних Google продуктів, таких як Gmail, YouTube і магазин Google Play, але й багатьох сторонніх додатків. Деякі з них припинять оновлюватися, інші просто припинять працювати.

Станом на липень 2023 року кількість активних пристроїв на Android 4.4 KitKat становить менше 1%. Це може здатися досить незначним відсотком, але в абсолютних значеннях це велика кількість пристроїв – близько 15-25 мільйонів. І це не лише смартфони, а також планшети та електронні книги.

Власникам таких пристроїв слід або оновити систему, якщо таке оновлення доступне, або ж, нарешті, замінити пристрій на новіший модель. Зважаючи на те, що в світі технологій відбувається постійний розвиток, це було необхідним кроком вперед, щоб забезпечити кращий досвід для користувачів та підтримувати новіші технології.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини