Новий ШІ від OpenAI обʼєднає 1 мільйон процесорів

OpenAI

Боротьба в сфері штучного інтелекту набирає обертів. Згідно з новими відомостями, OpenAI та Nvidia працюють над системою, яка об’єднує мільйони відеокарток для досягнення астрономічної продуктивності.

Nvidia та OpenAI вже співпрацювали над проектом ChatGPT, остання модель якого, GPT-4, використовує декілька тисяч AI GPU. Звідки звучить інформація, що Nvidia надала OpenAI близько 20 000 новітніх AI GPU, число яких планується збільшувати протягом наступних місяців. Але це лише вершина айсберга.

За словами Ван Сяочуаня, підприємця та засновника китайської пошукової системи Sogou, OpenAI вже працює над більш вдосконаленою моделлю ІІ, яка використовує значно більш сучасні методи навчання. Кажуть, що ця модель здатна об’єднати 10 мільйонів AI GPU.

Навіть показник у 100 тисяч відеокарток звучить як великий успіх, але більше мільйона ІІ-прискорювачів – це навіть важко уявити. Втім, у Вана є підстави для таких тверджень: він інвестував у нову компанію в галузі штучного інтелекту під назвою Baichuan Intelligence для Китаю, яка планує конкурувати з OpenAI в країні.

Як Nvidia забезпечить OpenAI такою кількістю ІІ-прискорювачів, залишається невідомим. Сьогодні компанія випускає близько мільйона виробів на рік – для всіх своїх клієнтів. Тому зростання потужності потребуватиме або років, або залучення багатьох додаткових виробників.

Також невідомо, якими можливостями буде володіти такий величезний кластер. Але він точно повинен мати достатньо потужності для створення повноцінного штучного інтелекту.

Nvidia вже співпрацює з TSMC для збільшення поставок, і виробництво скоро може значно зрости. Однак є й інші перешкоди, такі як вартість, енергоспоживання та, що є ще важливішим, здатність об’єднати таку велику кількість відеокарток разом.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини