Android сповіщатиме користувачів про GPS-трекери поблизу

У травні Apple та Google повідомили про спільну розробку інструменту, що перешкоджає таємному слідкуванню за людьми за допомогою AirTag і GPS-трекерів. Наразі готовий інструмент почав з’являтися на пристроях з Android.

Google повідомила про це у своєму офіційному блозі, зазначивши, що функція попередження про невідомі маяки буде працювати на Android 6.0 та більш нових версіях.

У випадку виявлення AirTag або іншого Bluetooth-трекера, що деякий час слідкує за користувачем, система надішле власнику мобільного пристрою повідомлення. Відкривши його, можна буде переглянути маршрут маяка на карті, а також відтворити на ньому звуковий сигнал.

Виявлений трекер, якщо він має NFC, можна буде прикласти до задньої панелі смартфона, щоб визначити його серійний номер і отримати інформацію про власника, наприклад, чотири останні цифри номера телефона. У разі необхідності маяк можна буде повністю відключити, щоб його власник перестав отримувати інформацію про переміщення.

Крім того, Google впровадила функцію ручного сканування, яка дозволяє користувачу сканувати своє оточення на наявність невідомих трекерів. Запустити такий пошук можна з налаштувань: “Безпека та надзвичайні ситуації” → “Невідомі повідомлення трекера” → “Сканувати зараз”.

Наразі ця функція працює тільки з AirTag, але пізніше розробники обіцяють додати підтримку інших трекерів, наприклад, від Samsung. Нововведення розповсюджується поступово.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини