Meta представила AudioCraft — генератор музики і звуків

Meta презентувала новий інструмент з відкритим кодом під назвою AudioCraft. Він надає користувачам можливість створювати музику та звуки за допомогою генеративного ШІ.

AudioCraft складається з трьох моделей, кожна з яких займається окремими напрямками генерації звуку:

MusicGen дозволяє генерувати мелодії за текстовими підказками. Вона навчена на “20 000 годин музики, що належить Meta або спеціально ліцензована для цієї мети”. AudioGen створює конкретні звуки з текстових підказок, імітуючи, наприклад, гавкіт собаки або кроки людини. EnCodec дозволяє обробляти звуки, зменшуючи кількість артефактів. Компанія дала можливість представникам ЗМІ послухати деякі зразки аудіозаписів, створених за допомогою AudioCraft. Генерований свист та шум сирен звучали досить природньо, в той час як звучання гітарних струн все ж здавалося штучним, як зазначили в The Verge.

Розробка Meta не єдина в своєму роді. Google раніше вже представила MusicLM, велику мовну модель, яка також генерує звуки на основі текстових підказок.

Записувальні лейбли та артисти не оцінили такі інновації. Багато з них вже висловилися про небезпеки ШІ, оскільки деякі моделі можуть використовувати для навчання матеріали, захищені авторським правом.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини