Apple і Tetris Co. звинуватили в плагіаті сюжету «Тетріса»

Журналіст та письменник Ден Екерман подав до окружного суду Мангеттена позов до сценариста фільму “Тетріс” Ноа Пінку, компанії Tetris Co. та сервісу Apple Original. Письменник стверджує, що сценарій фільму, який вийшов у березні 2023 року, базується на його книзі “Ефект Тетріса: Гра, що гіпнотизувала світ”, написаної у 2016 році.

В позові Екерман зазначає, що надіслав до Tetris Co. попередній екземпляр “Ефекту Тетріса”, але компанія відмовилася обговорювати з ним права на адаптацію, і навіть погрожувала судом, якщо він вирішить зайнятися екранізацією на власний розсуд.

Фільм із Тероном Еджертоном у головній ролі розповідає історію підприємця Хенка Роджерса, який вирішив ліцензувати Тетріс на новій ігровій системі.

За словами письменника, фільм позичив багато подій, глав і ключових моментів з його книги. Як відшкодування збитків Екерман вимагає виплатити не менше 6% від бюджету фільму, який складає $80 мільйонів — тобто приблизно $4.8 мільйонів.

Додатково, письменник хоче стягнути $150 000 як компенсацію за порушення авторських прав та відшкодування витрат на адвокатські послуги.

Представник Tetris Co. заявив, що компанія розглядає позов, але вважає, що вимоги письменника малоймовірно мають під собою підстави. Від подальших коментарів компанія утрималася.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
Apex Legends

На Kickstarter збирають кошти на настільну гру Apex Legends

EA та Glass Cannon Unplugged об'єдналися, щоб створити настільну гру "Apex Legends". Ця гра буде висококонкурентною і тактичною грою на мініатюрах команда проти команди, заснованою на популярному королівському бою.
Детальніше