Stability AI представила StableCode – інструмент для програмування

Stability AI — розробник інструменту Stable Diffusion для генерації зображень, представив StableCode — свій перший продукт на базі великої мовної моделі для програмування. Цей інструмент призначений допомагати програмістам у їх щоденній роботі та служити чудовим освітнім ресурсом для початківців-розробників, які бажають покращити свої навички. Однією з ключових особливостей є функція автозавершення коду.

Базова модель навчалася на мовах програмування, таких як Python, Go, Java, Javascript, C, markdown та C++. Навчання проводилось на 560 млрд токенів коду. В результаті, інструктивна модель StableCode здатна допомогти у рішенні навіть складних завдань.

Для тих, хто хоче дізнатися більше про програмування, ідеально підійде модель з розширеним контекстом. Вона пропонує автозавершення як для одного рядка, так і для декількох рядків коду, обробляючи при цьому значущі об’єми коду (у 2-4 рази більше порівняно з раніше випущеними моделями з контекстним обмеженням у 16 тисяч токенів). Це дозволяє проводити ревізію або редагувати еквівалент п’яти середніх файлів Python, що робить інструмент ідеальним для новачків.

Очікується, що у майбутньому компанія представить ще більше інструментів на базі штучного інтелекту.

StableCode вже доступний для використання.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини