Xiaomi представила робо-пса

На презентації 14 серпня Xiaomi представила не лише смартфон, планшет та розумний браслет, а й друге покоління робота CyberDog, який був вперше показаний у 2021 році. Як і раніше, це чотирилапий робот, що нагадує собаку, проте його дизайн та характеристики були суттєво оновлені.

Якщо перше покоління було схоже на китайський аналог робота Spot від Boston Dynamics, то друге покоління вже має більше індивідуальності. Він отримав повністю перероблене тіло з більш виразними “лапами” та головою із вухами, яка дійсно схожа на собачу.

CyberDog 2 також став легший і менший за першу версію. Він важить всього 8,9 кг, заввишки — 36,7 см (на відміну від 14 кг і 40 см у першої моделі). Мобільність робота збільшилася завдяки мікроприводам CyberGear, розробленим самою Xiaomi. Вони роблять робособаку більш гнучким і здатним виконувати складніші маневри, наприклад, рядові сальто назад або групування після падіння. Ця версія може бігти зі швидкістю 1,6 м/с.

Під час презентації Xiaomi акцентувала увагу на інтелектуальній системі робота, яку обслуговує вбудований NX-процесор з подвійним сопроцесором. Відстеження навколишнього середовища та прийняття рішень здійснюється завдяки вдосконаленій системі Fusion, яка містить 19 датчиків — включаючи камеру “риб’яче око”, датчик глибини, LiDAR та ToF-сенсори. Вони забезпечують CyberDog 2 зором, слухом, допомагаючи орієнтуватися в просторі.

Робота також можна використовувати як хаб для розумного будинку: керувати за його допомогою освітленням, побутовою технікою та іншими пристроями. Але для цього знадобиться знання китайської мови: всі команди виконуються через голосового помічника XiaoAI.

Як і його попередник, цей робот має відкритий вихідний код. Це дозволяє ентузіастам експериментувати з роботом і додавати йому нові функції.

Xiaomi CyberDog 2 коштує 67 000 грн.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини