Піддослідні мавпи Neuralink померли через імплантацію чіпу

Біотехнологічний стартап Neuralink Ілона Маска опинився в центрі уваги після звіту, згідно з яким деякі тестові мавпи померли внаслідок ускладнень після імплантації мозкового чіпа.

Neuralink працює над розробкою чіпів, які можна імплантувати в череп. За словами компанії, такий інтерфейс мозок-комп’ютер допоможе відновити зір сліпим та дати змогу паралізованим людям ходити.

Стартап раніше демонстрував роботу своєї технології на мавпах, зокрема, як макака грала в класичну відеогру 70-х – Pong.

Проте Neuralink також стикається з критикою від організацій за права тварин. Організація Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) критикувала компанію за “недостатній догляд” за дослідницькими мавпами.

У відповідь на звинувачення Ілон Маск стверджував, що
жодна мавпа не померла в результаті імплантації Neuralink.

Проте документи, отримані PCRM, свідчать інше. За даними, опублікованими Wired, багато мавп, яким було встановлено імплант, було евтаназовано через різноманітні ускладнення.

Один з документів зазначає, що макаку було евтаназовано після того, як його імплант став вільно рухатися в черепі. Інша мавпа почала тиснути голову об підлогу і втратила координацію.

Neuralink стверджує, що компанія дотримується етики у використанні тварин у наукових дослідженнях.

Нещодавно Neuralink також повідомила, що розпочала людські випробування своєї технології .

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше