У 2024 році Україна планує запустити 5G

Україна може стати однією з країн, яка запустить мережі п’ятого покоління (5G) у 2024 році.

Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, у розмові з Forbes розповів про плани уряду щодо впровадження новітніх технологій. “Зараз активно працюємо над 5G. Ведемо переговори з потенційними партнерами і плануємо пілотний запуск наступного року“, – зазначив він.

Федоров також акцентував увагу на роботі, яка проводиться над поліпшенням існуючої мережі 4G. Він пояснив, що через військові дії деяке обладнання було перерозподілене для забезпечення зв’язку в ключових регіонах, що призвело до тимчасового зниження якості послуг. “Зараз ми активно працюємо над відновленням та поліпшенням зв’язку“, – додав він.

Вже у 2020 році уряд затвердив стратегічний план щодо розгортання 5G мереж у країні.

5G пропонує багато переваг для користувачів, зокрема високу швидкість передачі даних, можливість перегляду відео високої роздільної здатності, нові можливості для промислової автоматизації, а також надійний зв’язок у критичних ситуаціях.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше