Google тролить Apple вигаданим iPager

Google продовжує свою наполегливу кампанію #GetTheMessage з метою переконати Apple впровадити протокол повідомлень RCS (Rich Communication Services). У своєму останньому рекламному ролику Google представила концептуальний пристрій під назвою “iPager”, описуючи його як гаджет, що використовує “застарілу технологію повідомлень”, аналогічно тому, як це робить Apple “під час обміну повідомленнями з Android”.

RCS, розроблений і прийнятий Google, є оновленим протоколом комунікації. Google намагається вмовити Apple підтримати RCS, однак пристрої Apple досі підтримують старий протокол SMS. За словами Google, відмова Apple є коренем проблем з обміном текстовими повідомленнями між користувачами Android та iPhone, таких як відсутність шифрування, непрацюючі групові чати, знижена якість зображень та відео.

Реклама стверджує: “iPager не існує, але проблеми, які Apple створює, використовуючи SMS, є реальними. Давайте зробимо обмін повідомленнями кращим для всіх і допоможемо Apple #GetTheMessage та перейти на RCS“, – йдеться у відеопосланні Google.

Основні оператори з США та інших країн вже підтримали RCS, але, незважаючи на багаторічні зусилля Google, Apple не планує цього робити. Google використовувала білборди, рекламу, веб-сайти, соціальні медіа та інше, щоб привернути увагу Apple і спробувати переконати користувачів iPhone запросити цю функцію від Apple, але поки що без успіху.

У вересні 2022 року генеральний директор Apple Тім Кук сказав, що RCS не є пріоритетом для Apple. “Я не чув, що наші користувачі просили нас приділити багато уваги цьому питанню на даний момент”, – пояснив він. На зауваження журналіста про проблеми з обміном повідомленнями з матір’ю на пристрої Android, Кук відповів: “Купіть своїй матері iPhone“.

Наразі не ясно, чи прийме Apple RCS, але, здається, компанія не має наміру цього робити. Якщо Apple впровадить RCS, це дозволить забезпечити шифрування від кінця до кінця для розмов між користувачами iPhone та Android. Apple вже пропонує ці функції для служби iMessage, яка працює від iPhone до iPhone.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини