В Україні створять електронний реєстр військовозобов’язаних

ukraine

У Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, який передбачає створення в Україні електронного реєстру військовозобов’язаних.

18 вересня на офіційному веб-сайті Верховної Ради опубліковано законопроєкт про організацію електронного реєстру військовозобов’язаних. У пояснювальній записці вказано, що метою законопроєкту є:

  • Вдосконалення взаємодії державних реєстрів при присвоєнні статусу учасника бойових дій;
  • Спрощення процедури реєстрації статусу учасника бойових дій під час воєнного стану, особи з інвалідністю внаслідок війни, а також членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

До Реєстру планують внести такі дані:

  • Особисті відомості призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • Службові дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • Інформацію про потребу в особовому складі ЗСУ та інших військових формувань, створених відповідно до законодавства України, за винятком даних, що є державною таємницею.

На сьогоднішній день реєстр під назвою “Оберіг” готовий на 90%. Він уже містить більшість військовозобов’язаних. Заплановано, що у жовтні його буде повністю завершено.

Одночасно залишається відкритим питання електронного надсилання повісток. Використовувати для цього Дію не планують.

Зокрема, цей реєстр допоможе уникнути ситуацій, коли повістки отримують ті, хто вже проходить службу, та забезпечить актуалізацію інформації про військовозобов’язаних та їхні навички.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини
оновлення телеграм

Telegram отримав нове оновлення

Telegram презентував нове оновлення з кількома корисними функціями. Тепер користувачі можуть відправляти анімовані подарунки з текстовими привітаннями, а також скористатися підтримкою прямих трансляцій на Android та оптимізованим відеочатом на iOS.
Детальніше