Android-смартфони тепер можна використовувати як веб-камеру

Бета-версія Android 14 QPR1 відкриває можливість використання смартфонів як веб-камер для ПК. Наразі ця функція доступна лише на деяких телефонах Pixel.

На відміну від схожої функції в iOS, рішення для Android базується на дротовому підключенні: смартфон треба під’єднати до комп’ютера через USB. Однак завдяки цьому його можна використовувати як веб-камеру як з Windows, так і з macOS або ChromeOS.

Нову функцію можна побачити при підключенні смартфона до ПК. У панелі сповіщень треба натиснути на пункт «Заряджання цього пристрою через USB», а потім у контекстному меню вибрати пункт «Веб-камера». Після цього система перенаправляє користувача в новий додаток, який дозволяє переглядати та налаштовувати відеопотік, що надсилається на комп’ютер. Наприклад, можна вибрати 1-кратний або 2-кратний цифровий зум і перемикатися між передньою та задньою камерами.

Після налаштування веб-камери можна заблокувати телефон, щоб не витрачати його заряд — Android продовжить передавати відео через USB.

Наразі ця функція працює тільки на Pixel 7 Pro і Pixel 6 Pro. Очікується, що з випуском стабільної версії Android 14 вона буде доступна на всіх смартфонах, які підтримують найновішу ОС.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини