Microsoft заборонила неофіційні контролери

Microsoft активізувала заходи проти використання “неавторизованих” контролерів та аксесуарів для своїх ігрових консолей Xbox. Вже у листопаді геймери не зможуть користуватися такими аксесуарами.

Попередження про це вже з’являється у користувачів, які використовують аксесуари, що не є оригінальними. У тексті повідомлення зазначається, що пристрій залишиться функціональним ще два тижні після отримання сповіщення, після чого його використання стане неможливим. Деякі користувачі повідомляють, що їхні контролери перестали працювати одразу після отримання попередження, не чекаючи вказаної дати.

Це оновлення торкається лише контролерів від сторонніх виробників, які не пройшли сертифікацію “розроблено для Xbox” — тобто, не отримали від Microsoft аналогічного знака, як Made for iPhone.

Наразі більшість сертифікованих контролерів для Xbox від сторонніх виробників є дротовими. Microsoft не надавала стороннім брендам ліцензію на протокол Xbox Wireless, зберігаючи практично монопольне становище виробника офіційних бездротових геймпадів. Портал Windows Central припускає, що з обмеженням використання нелицензійних аксесуарів, Microsoft нарешті почне видавати сертифікацію стороннім бездротовим контролерам.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини