Sony представила конкурента Apple Vision

Під час презентації, яка відбулася в рамках CES 2024, компанія Sony оголосила про випуск гарнітури розширеної реальності (XR).
На відміну від PlayStation VR2, це пристрій, який наразі не має назви, не призначений для розваг. Це робочий гаджет, призначений для створення “просторового контенту” та розробки 3D-контенту, – як зазначено у прес-релізі.

Іншими словами, Sony представила гарнітуру, на якій, за задумкою компанії, буде створюватися контент для інших гарнітур. У такому випадку ринок збуту може бути не таким великим, як, наприклад, сподівається Apple для своєї Vision Pro. При цьому Sony співпрацює з Siemens у створенні “системи іммерсивного проектування”.

XR-гарнітура обладнана двома мікроOLED-дисплеями з роздільною здатністю 4K. З прес-релізу не зовсім зрозуміло, чи ця роздільна здатність для одного дисплея чи для обох одночасно. Гарнітура працює на недавно представленій платформі Snapdragon XR2+ Gen 2.

На відміну від Vision Pro, управління XR-гарнітурою здійснюється за допомогою двох контролерів. Один схожий на модифіковану версію контролера PS VR2, а другий – на кільце.

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини