10 найкращих мелодрам в історії 

Зображення романтики на великому екрані значно змінилося з часом. Сучасні кіноромани значно відрізняються від величних історій кохання, що їх створювали в золоту епоху Голлівуду. Будь то Хамфрі Богарт та Інгрід Бергман, які втілили ідеал поцілунку, чи Раян Ґослінг і Рейчел Макадамс, чиї персонажі викликали мрії про запальні стосунки — кожна стрічка у цьому переліку викликала у нас вихор емоцій та розпалила уяву.

“Касабланка,” 1941 рік

На тлі наближення Другої світової війни Рік Блейн (Хамфрі Богарт) знову зустрічає свою колишню кохану Ільзу (Інгрід Бергман), яка разом зі своїм чоловіком намагається втекти з Марокко. Їхні почуття виявляються незгасними — але чи є у них шанс на спільне майбутнє? “Касабланка” перевершила всі очікування та здобула “Оскари” за найкращий фільм, режисуру та адаптований сценарій. Фільм здобув таку репутацію, що незабутніми стали не лише його головні герої, а й побічні сюжети та музика, завдяки чому стрічка стала однією з найвеличніших у кіноісторії.

“Брудні танці,” 1987 рік

Ця культова картина з легендарним саундтреком (I’ve Had) The Time Of My Life, з Патріком Свейзі та Дженніфер Грей у ролях молодих та пристрасних закоханих, стала кінокласикою. Сцену пристрасного танцю головних героїв можна дивитися безкінечно.

“Привид,” 1990 рік

Перед виходом цього фільму ніхто не міг уявити, що гончарство може бути таким еротичним. Але, якщо відкинути цю сцену, “Привид” ставить у центр сюжету історію молодої жінки, яка опиняється у небезпеці (Демі Мур), духа її вбитого коханого (Патрік Свейзі) та медіума (Вупі Ґолдберґ), яка допомагає йому врятувати її. Фільм отримав п’ять номінацій на “Оскар” на 63-тій церемонії вручення нагород.

“Охоронець,” 1992 рік

У цій картині Кевін Костнер і Вітні Г’юстон чудово зіграли закоханих: колишній агент секретної служби стає охоронцем музичної зірки, захищаючи її від невідомого переслідувача. Для Г’юстон це був дебют у кіно, а її виконання культових пісень I Will Always Love You і I Have Nothing відіграли не останню роль у успіху фільму.

“Любов і баскетбол,” 2000 рік

З дитинства Моніку (Санаа Латан) і Квінсі (Омар Еппс) об’єднувала спільна пристрасть до баскетболу. З часом їхні романтичні відносини та спільна кар’єра тільки міцніють. “Любов і баскетбол” — це не лише спортивна драма, але й історія дорослішання та кохання, яка стала класикою кіно.

“Щоденник пам’яті,” 2004 рік

Ніколас Спаркс можна сміливо назвати королем романтичних історій. Більшість його романів було екранізовано, але “Щоденник пам’яті” — безумовно, найвідоміше його творіння, адаптоване для великого екрану. У фільмі Раян Ґослінг і Рейчел Макадамс зіграли молоду пару, що закохалася у 1940-х роках, історію якої у сучасності читає літній чоловік одній з мешканок будинку для літніх людей.

“Вічне сяйво чистого розуму,” 2004 рік

Джим Керрі та Кейт Вінслет зіграли головні ролі у цій метафізичній подорожі по втраченому коханню, де розкривається історія пари, кожен член якої прагне видалити спогади про іншого.

“Горбата гора,” 2005 рік

У фільмі “Горбата гора” Гіт Леджер і Джейк Джилленгол зіграли двох пастухів з Вайомінгу, які вступають у романтичні відносини. Незважаючи на признання Леджера про недостатню зрілість для такої ролі, ця робота принесла йому першу номінацію на “Оскар”. Емоційно напружена, але стримана гра Леджера, безумовно, заслуговувала на перемогу, якби він не конкурував з Філіпом Сеймуром Гоффманом у “Капоте”. Загалом “Горбата гора” отримала вісім номінацій на “Оскар” і вважається одним із ключових ЛГБТ-фільмів XXI століття.

“Форма води,” 2017 рік

Гільєрмо дель Торо створив чарівну та унікальну історію кохання. “Форма води” розповідає про Елізу, німу прибиральницю в урядовій лабораторії, яка закохується в секретну істоту-амфібію. Фільм підтверджує, що любов може бути різноманітною та щирою, незважаючи на будь-які обставини.

“Клич мене своїм ім’ям,” 2017 рік

Цей фільм, знятий Лукою Гуаданьїно, яскраво відтворює емоції першого кохання на фоні Італії 1980-х. Якщо ви хочете виплакати собі очі та розбити серце, цей фільм для вас. Італійські пейзажі та саундтреки неймовірно красиві, як і стосунки, що розвиваються між Еліо (Тімоті Шаламе) та Олівером (Армі Хаммер).

Що ти думаєш про цю новину?
+1
0
+1
10
+1
0
+1
0
+1
0
+1
25
+1
0
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Схожі Новини